Модулно кухненско обзавеждане

Модулно кухненско обзавеждане. Какви са предимствата му?

Научете повече за модулните кухненски шкафове и създайте мечтаната кухня в определения от вас бюджет.

Кухня изработена по индивидуален проект може да откъсне голяма част от бюджета ви, докато най-евтиният вариант като готова кухня без опция за промяна в размерите и цветовете може да не ви устройва напълно.

Алтернативният вариант е кухненско обзавеждане от модулни шкафове.


Модулните шкафове са с предварително изготвена визия и размери, така че комбинирани заедно да създадат функционално и стилно кухненско обзавеждане. Предоставят възможността за избор на материал за изработка, размери, цветове и обков, което на практика я прави почти като кухня по индивидуален проект, но в случая вие сте дизайнерът на собствената си кухня. Най-често модулни кухни се произвеждат от ПДЧ или комбинация между ПДЧ и МДФ с дебелина на плочите 18 мм. Кой от двата материала ще предпочетете е изцяло ваша преценка.


Модулните кухненски шкафове се делят на горен ред кухне нски шкафове и долен ред шкафове. Има и трети вид наричани колонни кухненски шкафове, които се разполагат на пода или върху долен ред и могат да бъдат с височината на цялото кухненско обзавеждане. Използват се като килерно пространство като в тях може да бъде вградена фурна и микровълнова печка. Комбинация от долни, горни и колонни шкафове ще допринесе за оптимално запълване на пространството в кухнята ви.


За да добавите индивидуалност към кухненското обзавеждане може да изберете модулни шкафове със стъклени врати, с МДФ или алуминиеви профили, вида обков, механизмите за чекмеджетата както и дебелината и цвета на канта. Всички тези опции ще помогнат да създадете индивидуален стил на кухнята си, който да подхожда на останалото обзавеждане в дома ви.


В повечето случаи модулните кухненски шкафове се произвеждат в няколко размера по височина, които не винаги съвпадат на пространството в кухнята ви. Най-голямото предимство е, че колкото и нестандартно да е помещението ви, модулните шкафове позволяват да бъдат изработени спрямо индивидуалните ви изисквания и с промени в ширина с точност до 1 мм. Ако се налага може да бъдат променени един или няколко шкафа без да се налага изменение на проекта на цялата кухня.


Срокът за изпълнение на поръчка за кухненско обзавеждане с модулни шкафове започва от датата на потвърждаване на поръчката за изработка. Голямо значение има сезона в който поръчвате обзавеждането. В зимния и пролетен сезон кухнята ви може да бъде готова в срок от 20 до 30 календарни дни. Ако поръчката се подаде в периода от края на месец май до края на октомври срокът за изработка е най-дълъг и отнема между 30 и 50 календарни дни.


За да избегнете многократни промени в проекта на кухненското обзавеждане е добре предварително да знаете размерите на помещението. По този начин ще улесните всеки производител или консултант в шоурум при пресмятане на първоначалната оферта, ще спестите от собственото си време като в рамките на няколко дни ще имате готови оферти от повечето търговци или производители и ще сте готови да се насочите към най-добрия избор за вас.


Ако разполагате с време и желание, добра практика е да изпратите примерен проект на обзавеждането, изработен с някой по-прост за използване безплатен софтуер. Разбира се това ще отнеме част от вашето време, но така ще се запознаете в детайли с подробностите при планирането, ще избегнете нежелани промени наложени от недобро обмисляне на подредбата и оразмеряването на модулите и ще задавате правилните въпроси когато настъпи моментът за финализиране на поръчката.


Ако търсите комбинация от добра цена и свобода в избора, то кухня изработена от модулни шкафове може би е най-добрият вариант за вас.

Свържете се с нас за безплатна консултация

Обaдете ни се или ни пишете на имейл: info@mebeli-vega.com

Ще ви окажем пълно съдействие относно разположението и оразмеряването на кухненските шкафове както и за всичко относно различните материали, механизми и обков