Готови модулни кухни

Готови модулни кухни. Добър вариант ли са?

Ако сте решили да подновите мебелите в кухнята си, но не желаете да преминавате през отнемащия време процес на изготвяне на проект, срокът за изработка за новото ви обзавеждане, а да не забравяме и по-високата стойност, то вариантът с готова модулна кухня е подходящ за вас.


Този вид кухни се изработва в големи количества като в повечето случаи се предлагат изцяло от ПДЧ с ограничен избор в цветовите комбинации, размерите и моделите на шкафовете.

Има предложения на кухни, при които лицето на шкафовете се изработва от МДФ.


Цените на готови кухненски обзавеждания се понижават поради отстъпките, които получават мебелните фабрики при поръчки на голям брой плочи от един и същи вид.

С избягване на промените по отделните модули става възможно бързото производство и до голяма степен отпада нуждата от човешка немаса в производствения процес. По този начин се оптимизира използваният материал и неизползваемите остатъци са в минимални количества, а това е друга причина за по-ниските цени в сравнение с кухненско обзавеждане по индивидуален проект. Цената се понижава допълнително когато шкафовете са произведени от по-тънко ПДЧ с по-малка плътност на частиците в плочата, както и когато са с по-тънък слой смола/ламинат на повърхността ѝ, който я предпазва от надраскване и намокряне. Готови кухни се предлагат с дебелина на плоскостите от по-тънките 14 мм до стандартна дебелина – 18 мм, а понякога и 25 мм плочи.

Има няколко неща, които трябва да имате предвид при закупуването на готова модулна кухня:

  1. Преди да изберете вида на кухнята измерете пространството си като това трябва да бъде отправната ви точка
  2. Помислете какъв вид шкафове ще са ви необходими, желаните от вас цветове и материали
  3. Сравнете цените на отделните предложения като се поинтересувате за разликата в използваните материали, покритията на плочите и използваните механизми на врати и чекмеджета.

В повечето случаи ако не са налични на склад, кухненските шкафове могат да ви бъдат доставени до една седмица след поръчка.


С тези познания сте готови да вземете информирани решения относно качеството и функционалността на новото ви кухненско обзавеждане.

Свържете се с нас за безплатна консултация

Обaдете ни се или ни пишете на имейл: info@mebeli-vega.com

Ще ви окажем пълно съдействие относно разположението и оразмеряването на кухненските шкафове както и за всичко относно различните материали, механизми и обков